Roomly nyheter

Välkommen Nordiska Galleriet till Roomly

Välkommen Nordiska Galleriet till Roomly: Idag har vi glada och stora nyheter. Den anrika och mycket välkända inredningsbutiken som på 50- & 60-talet introducerade både Dansk och Italiensk design till Sverige är här. Vi kan stolt presentera att från idag är Nordiska Galleriet en partner till oss på Roomly.se.
Nordiska Galleriet 1912 är säkert ett mycket känt namn för många av våra kunder och besökare. Men för er som inte känner till företaget tänkte vi dra en kortare historia som är unik i sitt slag.

Nordiska Galleriet Historia

Nordiska Galleriet började sin resa 1912 när huset på Nybrogatan i Stockholm byggdes. Huset som än idag är deras hem och fysiska butik. Under namnet Nordiska Galleriet tog den butik form som med tiden kom att bli en internationellt erkänd institution i designvärlden. ”Vi är bara intresserade av god design” löd mantrat som grundare Carl-Magnus Heigard tog med sig ut i Europa. Resultatet av hans resor och besök blev en butik fylld av mästerverk från designlegender som Verner Panton, Arne Jacobsen, Charles & Ray Eames och många fler. Alla fortfarande okända i Sverige vid 50- & 60-talet.
Efter fastighetens uppförande år 1912 öppnas Auktionshallen i lokalerna på Nybrogatan 11. Avsikten var från början att arrangera kvalitetsauktioner för konst och antika möbler men idén skrotas och man övergår till att istället sälja antika möbler av hög kvalitet. Affärens stora ytor kompletteras efter en tid med försäljning av bilar, vilket skapar den något udda kombinationen att sälja antika möbler och moderna bilar under ett och samma tak.
Bilförsäljningen avvecklas dock när Anders Anderssons systerson Carl-Otto Heigard tar över företaget år 1929. Heigard kompletterar istället möbelbutiken med ett konstgalleri och etablerar år 1933 namnet Nordiska Galleriet för att spegla den nya inriktningen på företaget. Företaget AB Nordiska Galleriet registreras samma år, vilket alltså är det aktiebolag som driver verksamheten än idag.

Deras utbud hos Roomly.se

Hos oss på Roomly.se kan du från och med idag hitta alla deras helt otroliga utbud. Allt från designsoffor och stolar till lyxiga taklampor och inredningsdetaljer. Vi kommer löpande se till att alltid hålla er uppdaterade med priser, kampanjer, produkter och reor från Nordiska Galleriet.
Ni hittar alla deras produkter under butikens egna flik hos oss. Ge er ut på en fantastisk designresa och inspireras från kanske de absolut bästa, lyxigaste och kvalitetssäkra möblerna som finns att ta del av i Sverige.
Här hittar ni Nordiska Galleriet på Roomly.se >>

Related Posts