Gör det själv (DIY)|Inspiration

Så kombinerar du matplats och vardagsrum

Så kombinerar du matplats och vardagsrum: Något som blivit väldigt populärt på senare dag är att skapa en öppen planlösning i hemmet. En planlösning där kök, vardagsrum och matsal ska samsas i samma rum. På en liten yta kan detta vara svårt att få till. Därför har vi på Roomly skapat några smarta tips på hur hur man kan få in ett matbord, några matstolar, en soffa och ett soffbord i utrymmet.

Inredningssajten Houzz.se har frågat specialisten Line Sandberg om detta:
Hur ska man tänka när man placerar sin matplats i vardagsrummet?
Det är viktigt att utgå från rummets planlösning – var lämpar det sig att matplatsen placeras? Hur ser behovet ut? Anpassa storleken på möblerna efter rummets storlek, och ditt behov. Har ni ett litet utrymme men ofta bjuder många gäster så kan ett bord med iläggsskiva eller klaff vara ett bra alternativ säger Line Sandberg till Houzz.se.
Så kombinerar du matplats och vardagsrum
Vilken form ska man helst ha på matbordet?
Vanliga runda bord är en bra modell att satsa på, dock genererar det inte så många sittplatser. Ett runt bord med iläggsskiva är därför ett ultimat alternativ då fler får plats och alla kan prata med alla. Ett annat tips, om man vill ha en flexibel lösning när flera gäster kommer på besök, är att använda stolar som är hopfällbara eller extrastapelbara pallar, som tar upp mindre plats både när de används och när de inte gör det säger Line Sandberg till houzz.se.

Kombinera matplats och vardagsrum

Varför det har blivit så populärt idag med kombinerade vardagsrum och matplatser beror mycket på att de nyproducerade lägenheterna idag ser ut så. Det har då gjort att fler renoveringar börjat ta efter trenden. En stor faktor är också att vi idag använder våra hem mer socialt. Vardagsrummet med tvn i centrum är inte lika högt prioriterat som det varit innan. Nu ska alla rum förutom sovrummet samspela med varandra. Sen är det också mycket roligare att laga mat åt gästerna i samma rum som dem sitter och väntar.
Vill ni läsa fler tips och höra på vad Line Sandberg har för rekommendationer så kan ni besöka Houzz.se och artiklen vi följande länk. Till houzz
Glöm inte heller att besöka vår profil och lämna en recension 🙂

Related Posts