Ångerrätt

Retur:
Skriv ut denna sida och bifoga i retursändningen.

Alla returer ska meddelas till oss på kundtjanst@boldliving.se. Returer som görs på egen hand kommer ej att godkännas (Hygienprodukter som in-ear hörlurar, skönhetsprodukter etc är extra viktigt då dessa inte kan returneras pga hygienskäl). Vi skickar ut en retursedel som du sedan sätter på paketet som ska returneras. Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar. Du har inte ångerrätt om du beställt en vara som tillverkats enligt dina anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. Observera att det enligt lag är du som ska betala för returfraktkostnaderna av produkten samt se till att den kommer fram till oss (Vi rekommenderar DHL). Behåll alltid kollinummer på ditt paket så att du kan spåra paketet om det skulle försvinna i Postens hantering, då detta sker på avsändarens ansvar.  När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund för returfrakten, vilket är 149 kr för små paket och 279 kr för stora paket (gäller ombud/ej home delivery & företagspaket). För tyngre eller skrymmande gods tillkommer även en kostnad enligt aktuell frakttabell. Om ditt paket har erlagts en fraktavgift hos oss (49 kr) återbetalas ej denna. Återbetalning gäller endast det sammanlagda priset på produkt(erna).

Obs: Det är viktigt att paketet går direkt till oss med spårbart kolli som paket och ej rekommenderat brev. Vi hämtar inte ut några paket eller brev på ombud. (Vi står inte för några kostnader om paketet går i retur till dig som avsändare pga av felaktiga försändelser. Övriga leveransproblem tas med Postnord och är inte något som vi tillhandahåller.

OBS! Varan ska skickas i retur inom 7 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till Boldliving. Hålls inte detta har vi rätt att neka din retur/ånger samt debitera för returfrakten.

Enligt lag kan du som kund komma att betala för en varas värdeminskning i den mån den beror på att du hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

Om du valt faktura som betalalternativ, måste du betala denna på utsatt tid. Boldliving.se ansvarar inte för förfallen faktura. Vid förfrågan kring faktura/delbetalning vänligen kontakta Klarnas kundtjänst.

Produkten skall vara i säljbart skick med oskadad förpackning. Med säljbart skick menas att du kan öppna förpackningen och titta på produkten, men du kan INTE använda produkten.

Ångerrätten gäller ej för vara specialbeställd eller specialtillverkad för dig som kund. Du har en generell lagstiftad 30 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara som du beställt.

Du kan ej nyttja ångerrätten med stöd i svensk lag på varor vars plombering har brutits, band- och ljudupptagningar där plombering har brutits, varor som tappar sitt värde (exempelvis livsmedel) vid leverans.

Vid nyttjande av ångerrätt står du för returfrakten. Vid nyttjande av ångerrätten återbetalas hela summan som du betalt till oss. Återbetalning sker direkt när din vara/varor är mottagen och godkänd och görs till Ert konto.

Är produkten/rna inte i säljbart skick när vi erhåller återköpet görs prisavdrag.

Ångerfristen börjar löpa den dag du mottagit varan. Om du beställt flera varor eller varan du beställt består av flera delar, börjar ångerfristen löpa när du mottagit sista varan respektive den sista delen av varan. Om du ångrar köpet måste varan återlämnas oanvänd, i oskadat skick och med obruten förpackning/försegling/teknisk plombering.

Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du följa instruktionerna under retur & reklamation här! Du kommer utan dröjsmål att få en bekräftelse på att vi mottagit ditt meddelande, varefter vi tar ställning till, om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att kunna tillämpa ångerrätten. Du kommer därefter att motta ett svar med e-post från oss, i givet fall med information om hur du på enklast sätt ska skicka tillbaka varan.

Efter mottagandet av den återsända varan kommer köpesumman att återbetalas till dig inom 30 dagar räknat från dagen då vi mottog den returnerade produkten.

Tjänster: Om du beställt en tjänst, börjar ångerfristen löpa den dag, vi bekräftade din beställning. Om du samtyckt till att en tjänst börjar utföras och denna har slutförts, kan du inte ångra dig, om du dessförinnan gått med på att avstå från ångerrätten. Du har heller inte rätt att ångra dig om tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, och tjänsten på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, om förseglingen brutits eller du har registrerat licensen.

Konsumentverkets blankett för utövande av ångerrätt.

Vid ej uthämtat paket:

Vi debiterar 320 kronor för ej mottagna varor. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du ta emot paketet och skicka tillbaka det till oss. Om detta inte görs kommer paketet gå i retur till oss efter 14 dagar och du debiteras för returfraktkostnaden. Denna summa är för frakt- och administrativa kostnader. Betalas inte denna kostnad, lämnas kravet till inkasso.

För tyngre eller skrymmande gods tillkommer även en kostnad enligt aktuell frakttabell. Om du har valt faktura som betalningsalternativ är det viktigt att du kontaktar Klarna för att undvika eventuell påminnelseavgift och dröjsmålsränta. Ersättning av outlöst paket skickas genom faktura via Klarna.

Undantag från ångerrätten:

Vid köp av en produkt som tillverkas speciellt för dig och enligt dina specifika önskemål gäller inte ångerrätten. Exempel på detta är om du köper en soffa med ett specifikt tyg som sedan tillverkas just för dig. Vid beställning av en specialtillverkad vara kommer vi att kontakta dig för godkännande innan ordern expedieras. Gällande retur av hygienartiklar och produkter vid bruten plombering har vi som återförsäljare rätt att häva förfrågan om ångerrätt då produkten inte kan säljas vidare. Läs därför produkttexten noggrant innan köp.

Hygienprodukter
Ångerrätten omfattar inte produkter som inte kan säljas igen av hälso- eller hygienskäl. Detta omfattar till exempel ansiktsborstar, kosmetiska produkter, underkläder, in-ear hörlurar o.s.v. Detta gäller även produkter med begränsad hållbarhet och produkter som klassas som färskvaror.

Du har dock inte ångerrätt om det pris, som du sammanlagt ska betala understiger 400 kr. Du har heller inte ångerrätt om du beställt en vara som tillverkats enligt dina anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. Observera att det enligt lag är du som ska betala för fraktkostnaderna av produkten samt se till att den kommer fram till oss (Vi rekommenderar DHL).

Vänligen observera att ångerrätt ej gäller företag.

Öppet köp gäller ej på presentkort.

Så här gör du en retur av order i vår webbutik:
1. Kontakta vår kundtjänst och be om en returfraktsedel, kontaktformulär.
2. Förpacka varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig.
3. Returnera varan till Boldliving med hjälp av den returfraktsedel ni fått skickad till er.

Obs: Vi tar inte emot returer som är gjorda på egen hand utan förvarning till oss! En retursedel måste alltid skickas ut av oss om ingen annan överenskommelse är gjord.

Vid retur hjälper vi er med returfraktsedel. När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund alltid för returfrakten. Returfrakten justeras i samband med återbetalningen av dina pengar. Returer sker vanligtvis på samma sätt som varan transporteras till er. Undantag kan ske om ni önskar att returnera enbart en del av er beställning.

Retur av små paket: 
Vid retur av mindre paket som du hämtat hos ditt ombud, returneras paketet hos samma ombud. 

Retur av större försändelser: Vid retur av större varor som levererats hem till dig (möbler och större produkter), kontaktar ni vår Kundtjänst som hjälper er med att ordna med returhandlingar sedan kommer ni få kontakta DHL eller PostNord för att boka tid för en upphämtning av returen. Information om var man vänder sig kommer ni få av vår kundtjänst.

Välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär här.