Inspiration

Nooks lanserar slutprisgeneratorn tillsammans med Booli

Nooks lanserar slutprisgeneratorn tillsammans med Booli: Mäklarsajten Nooks som vi skrivet en del om innan här på Roomly har filat på en ny häftig funktion för dig som ska sälja eller köpa nytt. Nooks har som mål med sin tjänst att försöka stressa ner bostadsmarknaden. En av deras faktorer som ofta stressar boköpare är att inte veta vad en bostad kommer att sluta på för pris. Detsamma gäller ofta för en säljare. 
Nu har dem utvecklat en mycket rolig tjänst som de kallar Slutprisgeneratorn. Det är en sajt som ska ge en kvalificerad indikation på vad ett objekt kan tänkas sluta på för pris. Det uppskattade slutpriset baseras på område och kvadratmeter, men också specifika mäklares historiska relation mellan utgångspris och slutpris. Tanken är att ge spekulanter en enkel fingervisning och på förhand hjälpa till att avgöra om en tilltänkt budget kommer att hålla innan man ger sig ut på visningsjakt.

– Alla som är intresserade av Stockholms bostadsmarknad vet ju att de utannonserade priserna kommer att
stiga, och nu har vi det dessutom svart på vitt. Frågan som återstår då är hur mycket det kommer att stiga? Med Slutprisgeneratorn vill vi ge spekulanter insikter och data som behövs för att fatta ett av livets absolut största a ärer, säger Isabella Arningsmark, VD för Nooks.

Minska lockpriser på bostäder

Igår lämnade Konsumentverket sin rapport till finansmarknadsminister Per Bolund. Deras rekommendation för att minska lockpriser var att just informera om bostäders verkliga marknadsvärde. Det är just det som Nooks vill åstadkomma med Slutprisgeneratorn. Dem vill ge människor ett smart verktyg som enkelt kan räkna ut vad en bostad kan sluta på för pris. Lite som vårt verktyg här på Roomly som gör det enkelt för kunder att hitta rätt inredning och möbler på nätet. Soffor och matbord från över 60 olika butiker på en adress.
Tjänsten samlar in data som är hämtad från Booli och bygger på förhållandet mellan 116 Stockholmsmäklares utgångspris och slutpris från de senaste 18 månaderna.
 

Related Posts