Inspiration

Internationella terrakottakrukans dag 21 april

Terrakottakrukans dag: Hur många som firar denna dag är fortfarande ett mysterium, men att dagen finns är sant. Och även om ni firar den eller inte så tycker vi på Roomly att det är helt klart värt och visa upp några vackra inspirationsbilder där terrakottakrukor visas upp.

Terrakotta som material kom till under antiken då den till mestadels används för vackra ornament som bland annat statyer och dekoration. Under tidigt 1990-tal började även folk att ta till sig materialfärgen och måla sina väggar med den brunaröda kulören. Idag är det 2016 och terrakottan har fått sig en annan betydelse, kanske mot det bättre.
Idag använder vi terrakottakrukor för att exempelvis plantera härliga örter och grönskande blommor utomhus på balkongen eller inomhus i valfritt rum som köket. Nu börjar det blir lagom dags att inreda våra uteplatser för säsongen med utemöbler och vad är då inte bättre en några snygga terrakottakrukor fyllda med färska kryddor på fönsterbrädet?
Vi firar terrakottakrukans dag idag den 21 april genom att ge er några fantastiska inspirationsbilder som kan visa hur man kan inreda med denna inredningsdetalj.
Och passa på och njut av solen också!!! 

Fler krukor och vaser

 
terrakotta-kruka (2)
Vacker plantering på balkongen vår och sommar. Fyll med goda kryddor som går att använda till matlagningen.
terrakotta-kruka (3)
Skapa ett litet stilleben utav krukorna och ställ dem på golvet i olika höjder. Mycket fint och dekorativt.
terrakotta-kruka (4)
Ställ krukorna i köket. Den bruna färgen passar utmärkt till vita färger som på bilden. Placeringen gör det också lätt att ta några nypor och lägga i maten.
terrakotta-kruka (5)
Som ni ser behöver det inte vara vita färger utan terrakottakrukor fungerar också ihop med exempelvis mörk marmor. Mycket fint dekorerat.
terrakotta-kruka (6)
Eller varför inte placera krukorna i vardagsrummet? På bilden ser vi hur man snyggt ställt dem på ett avlastningsbord bakom soffan. Detta skapar en fin dekoration i hemmet.
terrakotta-kruka (1)
Fin kruka med inslag av patina. Om ni har krukor hemma som ni tycker ser slitna ut. Släng dem inte utan prova att placera dem någonstans i hemmet och se om det kanske skapar en charm ni inte tänkt på innan.
Mer fin inspiration finns på Pinterest

Fler krukor och vaser

Related Posts