Hemnet tips|Inspiration

Drömboende i skånsk väderkvarn

Drömboende i skånsk väderkvarn: Har du någon gång drömt om att få möjlighet att bo i en väderkvarn? Då har du nu möjlighet till detta. Nu ligger kanske ett av Sveriges häftigaste och mysigaste boende ute till försäljning. Det är precis som nämnt ovan en väderkvarn mitt i den skånska myllan. Kvarnen eller möllan som det också heter har anno från 1887 och har genomgått en stor renovering både på utsidan och insidan.

Renoveringarna har gjort byggnaden till ett modern och fullt fungerande bostad. Tillsammans med detta är de gamla detaljerna på huset bevarade så som t.ex. takbjälkar, kvarnhjul samt ett stort kugghjul i mitten av sovrumstaket som minner om forna dagar, hur häftigt är inte det.
Pris: 4 350 000 kr (Utgångspris)
Adress: Mjöhultsvägen 200, 254 76  Allerum
Boarea:
194 kvm
Biarea: 95 kvm
Tomtarea: 3 380 m² tomt
Antal rum: 5 rum
Driftkostnad: 32 765 kr/år
Byggår: 1887
Mäklare: Boningen mäklarfirma
Visa objekt >>
 
Här kommer beskrivning av den skånska möllan från mäklaren:
Vacker och samtidigt tuff och läcker mölla (väderkvarn) anno 1887 som genomgått en genomgripande renovering både vad gäller ut- som insida. Nu ett modernt boende med de gamla detaljerna bevarade som t ex synliga bjälkar och kvarnhjul, ett stort kugghjul i mitten av sovrumstaket och som minner om forna dagar. Högst upp i kupolen med öppet upp i taknock kan man inte annat än att imponeras av byggkonsten och av den milsvida utsikten. Samtidigt som många av möllans charmiga originaldetaljer bevarats har intilliggande byggnader ett modernare formspråk, det är genomtänkt och en snygg kombination av då- och nutid och ger en fin och enhetlig helhet.
Boarean i möllan är ca 194 kvm mätt i golvyta. I anslutning till möllan ligger en förrådslänga om ca 80 kvm med framdraget vatten och avlopp, en möjlighet för den som önskar ytterligare boyta. För gäster finns ett gästhus byggt år 2014, huset kan givetvis lika gärna användas som kontor eller ungdomsrum tex. Den stora tomten ger också utrymme för fler byggnader. Möllan ligger fritt och med tomt om 3 380 kvm som är inhägnad av staket.
Här har gräsmatta anlagts (robotgräsklippare är installerat) och ett antal fruktträd planterats liksom odlingslådor byggts för färska frukter, bär och grönsaker sommartid. Växthuset som byggdes på det stora soliga trädäcket för ca ett år sedan används flitigt som uterum vid regn och kyligare väderlek. Ytterligare ett trädäck finns på möllans andra våningsplan med direktutgång från allrum, man når det även från markplan. På tomten finns också parkeringsplats för fem bilar och el (tre fas) är framdraget till el-bil. Del av tomten ligger granne med hästhage och i övrigt med raps- och sädesfält.
Drömboende i skånsk väderkvarn (2)
Drömboende i skånsk väderkvarn (4)
Drömboende i skånsk väderkvarn (3)
Drömboende i skånsk väderkvarn (1)
Drömboende i skånsk väderkvarn (5)
Drömboende i skånsk väderkvarn (6)
Drömboende i skånsk väderkvarn (9)
Drömboende i skånsk väderkvarn (7)
Drömboende i skånsk väderkvarn (11)
Drömboende i skånsk väderkvarn (10)
Drömboende i skånsk väderkvarn (12)
Drömboende i skånsk väderkvarn (8)
Bilderna är från Boningen.com, fotograf Boningen Mäklarfirma

Related Posts