Gör det själv (DIY)|Trender

Compact living – 10 smarta tips för det lilla boendet

Compact living – 10 smarta tips för det lilla boendet: Är det så att du kanske bor litet? Då kan det vara mycket användbart att förstå sig på hur man ska optimera sitt hem för att maximera boytan. Det fantastiska med dessa tips är att du helt plötsligt får utrymme som du innan inte trodde fanns. Vi på Roomly har listat 10 inspirerarnde och smarta lösningar som hjälper dig på traven till en maximerad boyta. Kika in tipsen nedan!

Hitta inredning för små boenden >>

1. Göm undan sängen när du har besök

sangskap-compact-living
Ett riktigt smart knep att få till mycket extra boyta i det lilla boendet är möjligheten att gömma sängen. Men hur gör man detta? Det härliga är att det finns en massa smarta lösningar där ute som redan tagit vara på detta. Sängen är en stor möbel som lätt kan plocka en stor plats i rummet. Får man bort denna kan man göra utrymme för annat praktiskt. Compact living handlar om att optimera hemmet för att frigöra boyta som du inte trodde fanns. Vi rekommenderar att ni kollar närmare på exempelvis ett sängskåp. Ett skåp där du enkelt kan fälla in sängen när du har gäster på besök. Det är den snabbaste lösningen på det hela. Vi har sett några riktigt härliga tips där folk kopplat upp sängen i taket, byggt in en lösning i väggen där sängen kan skjutas in. Dessa tar mer tid och kommer kosta dig en slant för ombyggnation. Vår rekommendation är ett sängskåp som ni ser på bilden ovan.

2. Köp ett Stolbord compact living

compact-living6
Bildkälla
Stolar är en möbel som vi måste ha i hemmet. En plats att sitta på. Problemet är att stolar lätt kan ta mycket plats, särskillt om de inte är stapelbara. På bilden ovan ser ni en fantastisk lösning som kommer ge er en massa mer plats a la compact living. Ett stolbord. Det är alltså ett runt litet bord med trekantiga stolar som enkelt och smart skjuts in. Hela möbeln tar en minimal plats och är super fyndig att ha hemma.

3. Köp en bäddsoffa

compact-living-1
Bildkälla
En klassiker. Kanske också det första man tänker på när man hör ordet Compact Living. Nämligen en bäddsoffa. Detta måste vara en av de bästa och mest effektiva uppfinningarna inom möbeldesign. Om du har möjlighet att välja en säng i form av bäddsoffa så kommer du spara otroligt mycket utrymme. Det är ju också en möbel med två funktionsområden, bara det är otroligt. Många vet inte det men faktiskt så kan du hitta bäddsoffor som är skönare än många sängar där ute. Ofta är dem också i storlekar som en dubbelsäng. Köp bäddsoffor hittar ni här på Roomly, en massa smarta, snygga och i olika prisklasser. Kika in dem.

4. Optimera med trapporna

compact-living-4
Bildkälla
Detta alternativ kanske inte är möjlig i de flesta små lägenheter. Något vi ofta associerar med Compact living. Men om det finns en trappa tillgänglig så är det smartaste du kan göra att använda stegen för att utöka förvaringen i hemmet. Som ni ser på bilden ovan så kanvarje trappsteg bli en förvaringsbox där man kan gömma det mesta. Fantastisk lösning tycker vi här på redaktionen.

5. Smarta skåpbord compact living

compact-living-7
Bildkälla
Mer härlig möbel med dubbel funktion. Vi på Roomly älskar möbler som kan användas på flera områden. Som detta otroliga skåpbord på bilden ovan. Att få plats med en matplats och ett matbord är ofta ett av de största problemen i Compact living. Jag kommer själv ihåg min första lägenhet. En liten etta på 28 kvm. Jag var tvungen att hoppa över matbord och köpa matstolar för det inte fanns plats. Men hade jag vetat om alla de tips som vi nämner idag på Roomly hade det verkligen varit till nytta. Som detta bord som ocskå fungerar till förvaring. Älskar det!

6. Compact reading

compact living
Bildkälla
Den här produkten och inredningen är bara för härlig. Det är alltså en fåtölj och en bokhylla i ett. Bokhylla kanske inte är det första man ger plats för i hemmet. Men är du en person som gillar att läsa böcker så måste du ha denna i ditt hem. Den är också väldigt snygg och kommer ge många kommentarer från din gäster på besök.

7. Compact living i sovrummet

compact-living-9
Bildkälla
En annan riktigt smart lösning på förvaringsproblemet är att köpa hem några lådor på hjul. Dessa fyller du med allt det där som ligger framme och du stört dig på. När du fyllt upp lådorna skjuter du in dem under sängen och gömmer allt. Detta tips gäller inte bara mindre boenden utan är ett knep som alla bör ta med sig. Tänk på alla outnyttjade kvadratmeter som finns under sängen, använd dem.

8. Använd taket och inred

compact-living-102
Bildkälla
Något vi lätt glömmer är taket. Taket och takhöjden är något ofta glöms bort. Där finns ju en massa utrymme att använda sig av. Häng upp en snygg förvaring i form av en korg eller något helt annat. Kanske kan du hitta någon snygg dekoration här på Roomly.se som du kan hänga upp för att skapa atmosfär.

9. Planera din möblering

planera-inredning compact living
Detta tips brukar vi återkomma med. Det är för många där ute som inte planerar sin möblering i hemmet. Om man hoppar över detta steg kan det lätt bli problem när slutresultatet står där. För stor soffa, för många stolar eller ett överflöd av dekorationer och ljusstakar. Kom ihåg att inte ha för mycket prylar framme, detta skapar stress i vardagen. Kom också ihåg att inte blockera gångar i hemmet. Man måste kunna röra sig fritt utan att stötta i möbler. Planera och strukturera upp hela ditt hem innan du bestämmer dig för att slutföra order på inredningsprodukterna.

10. Trappoptimera mera

trappa compact living
Bildkälla
Vi tar den igen. Tipset är så otroligt smart så att det är värt en till notis i listan. Har du en trappa hemma? Fundera på någon snygg och smart lösning för att hitta förvaringsmöjligheter i trappan. Varenda centimeter av den här trappan har en funktion och inte ett skrymsle är outnyttjat. Fantastiskt!

Related Posts