Inspiration

Annorlunda bostäder på Booli vecka 42

Annorlunda bostäder på Booli vecka 42: Ny vecka och nya härliga udda, annorlunda bostäder som nu är till salu i Sverige. Förra veckan fick vi komma närmare en missonsbyggnad, ett UFO och ett vackert tornhus på landet. UFO-byggnaden som var en gammalt utkikstorn åt försvaret är nu sålt. Priset hamnade på 500 000 kr och köparen är anonym.

Denna vecka har vi ytterligare två helt fantastiska boenden som sticker ut från mängden på bosajterna. Ett gammalt vattentorn i Ystad och en sekelskiftesvilla på egen udde. Objekten är boende som vi tycker är annorlunda boformer eller bara helt fantastiska som ni inte får missa. Kika in bilderna nedan och läs om varje. Glöm inte heller att klicka er vidare till mäklarsidan för fler bilder och mer information.

1. Gammalt vattentorn i Ystad

Gamla Vattentornet, Ystad. ©Leif Rosas redstar  27.9.2010
gammalt-vattentorn-i-ystad-5
gammalt-vattentorn-i-ystad-4
gammalt-vattentorn-i-ystad-3
gammalt-vattentorn-i-ystad-2-booli
 
I en av Ystads mest spektakulära kulturbyggnader – Gamla vattentornet, som i folkmun går under namnet ”Nappflaskan” finns nu en unik ägarlägenhet till salu! Denna exceptionella lägenhet är på 84 kvm med öppen planlösning och ett loft på ca 14 kvm och all lyx du bara drömmer om som t.ex. hiss direkt in i lägenheten!
Text från Booli.se
Område: Ystad
Storlek: 98,5 kvm
Rum: 1 rum med kök och sovloft (kan fördelas till fler)
Pris: 3 350 000 kr (Utgångspris)
Mäklare: Erasweden
Se mer av vattentornet >>

2. Sekelskiftesvilla på egen udde från Booli

sekelskiftesvilla-pa-egen-udde-1
sekelskiftesvilla-pa-egen-udde-3
sekelskiftesvilla-pa-egen-udde-4
sekelskiftesvilla-pa-egen-udde-5
sekelskiftesvilla-pa-egen-udde-2
Ett mer bedårande hem än Ulfvik får man leta efter, en udde med lång strandlinje och Baggensfjärden i blickfång. Egendomen utgör hela 11 235 kvm i ett underbart solläge.
Västra Ekedal 1:2 är den första fastigheten i Värmdö kommun, med byggår 1880 och var på den tid det begav sig i familjen Traugotts ägo. På 50-talet förvärvades fastigheten av nuvarande släkt, en byggmästarfamilj som sedermera har tagit väl hand om vackra Ulfvik. Från 50-tals epoken återfinns påkostad och skräddarsydd interiör och design bl.a. från NK.
Utmärkande för fastigheten är dess orörda mark och gudomliga sydvästläge, brygga med segelbåtsdjup och pir som tar emot svall från fjärden. En plan tomt med ängsliknande delar och lummiga skogspartier, rik på fauna, sträcker ut sig ner mot vattenbrynet. Ett solur och en mängd magiska platser finns på tomten. Klippor med lång strandlinje sträcker sig längs med udden. Här återfinns formade klipphällar och trappsteg ner till dam- och herrbad. Här finns även en genuin sjöbod och en gäststuga. På tomten finns det även ett garage. Med tanke på fastighetens storlek finns det sannolikt möjlighet att anlägga pool/tennisbana eller vad som skulle passa den nya ägaren av fastigheten.
Text från Booli.se
Område: Värmdö, Stockholm
Storlek: 375 kvm
Pris: 25 000 000 kr (Utgångspris)
Mäklare: Bukowskis Real Estate
Se mer av sekelskiftesvillan >>

Related Posts