Gör det själv (DIY)

6 tips på hur du håller rent och städat hemma

6 tips på hur du håller rent och städat hemma: Att inspireras på nätet av vackra inredningsbilder är en vardag för oss och säkert många av er. Men det är inte alltid det ser lika fint ut på bilderna som när fotografen eller stylisten varit där. Till vardag är det mycket troligt att det är stökigt. Visst känner ni igen er?
Vi på Roomly har samlat 6 smarta tips på hur du håller rent och städat hemma varje dag. Ju mindre du stökar ner desto mindre att städa. Man ska inte behöva storstäda varje dag utan istället ska du försöka fokusera på ett par enkla uppgifter som vem som helst klarar av. Det tar inte mer än en halvtimme.

1. Sortera din post

När du kommer innanför ytterdörren och även plockar med din post in. Se till att sortera dessa och lägg i en snygg hög på hallbordet. Detta skapar en känsla för alla som är på besök men framförallt dig själv om att det är ordning i hemmet. Släng allt som inte ska sparas direkt. Då slipper du se det senare.

2. Städa diskhon

Köket har en tendens att ofta bli stökigt. Man lagar mat, äter och när det är dags för disk så är man trött. Vårt tips är att alltid försöka hålla denna sektion ren. Töm diskhon på tallrikar, kastruller och annat så ni får en trevlig syn på morgonen. Det är ofta mer värt att ta hand om detta innan man går och lägger sig än att vänta.

städat-diskhon-inredning

3. Håll synliga ytor rena

Det tar inte lång tid. Använd en disktrasa och se till att få bort alla fläckar och prylar som står i vägen. Synliga ytor i köket kommer även göra att du inte blir så stressad av att se all smuts som står kvar. Svep även smulorna ner på golvet. Även om det låter konstigt är det bättre än att de ligger kvar på bänken. Golvet behöver sen bara dras med en dammsugare.

4. Dammsug i köket och håll det städat

Köket är nog den plats som ofta tar mest stryk när det kommer till smulor och annat på golvet. Därför är det denna plats i hemmet som behöver sig en dammsugningsomgång fler gånger än andra rum. Många ser ofta till att ha dammsugaren lätt tillgänglig i något skåp. Då är det inte så jobbigt att plocka dram den och dra en omgång över golvet. Ett välstädat golv i köket ger känsla av att allt annat också är rent.

5. Skorna i hallen

Det är lätt och komma hem efter en jobbdag och slänga av sig skorna snabbt i hallen. Men det ser inte så trevligt ut. Ta några extra sekunder och ställ i ordning skorna snyggt. Är det fler skor som ligger huller om buller så ställ dessa i ordning också.

6. Kläder på stolarna

Det här är en klassiker som nog är den vanligaste garderoben i våra hem. Innan man går och lägger sig hänger man upp kläderna på några närliggande stolar. Efter några dagar hänger hela veckans kläder där och det finns ingen plats för att sitta. Förutom detta ser det heller inte så trevligt ut. Om du vet att du inte ska ha på dig samma kläder dagen efter, se då till att lägga det i tvätten direkt. Det tar inte långt tid att gå förbi tvättkorgen innan det är läggdags. Då ser det fint och städat ut.

Related Posts