Inspiration|Trender

5 inredningstips till ditt kök

5 inredningstips till ditt kök: Har du ett trångt kök? Lugn, du är inte ensam. Majoriteten av svenskarna har samma problem som dig, men det finns enkla lösningar. Vi på Roomly har samlat och listat 5 inredningstips till köket som skapar mer rymd. Lite färg, hjul och smarta hyllor kan göra stora underverk i ditt hem.

Kolla gärna in vår sektion med snygga och smarta matbord!

1. Dekorera köket med redskap

Dekorera köket med redskap
Ett vanligt problem är att våra skåp svämmar över med alla möjliga kökstillbehör. Förutom att skapa rymd kan vi här också se till att få det riktigt fint. Ta ut tillbehören som du tycker är snyggast och använd dem som dekoration i omgivningen i stället. Ett exempel är att placera skärbrädor och durkslag som väggdekoration. Något som skapar trendig känsla i ditt kök.

2. Sätt in ett hopfällbart bord

Dekorera koket med redskap
Om det är så att du eller ni föredrar att äta i köket fast det är trångt så finns lösningen. Istället för att låta det större matbordet ta upp all plats kan man välja ett matbord med klaffar på. Med nedfällda klaffar tar nämligen inte bordet någon plats och du kan använda det som ett avlastningsbord. Uppfällt är det som gjort för flera stycken.

3. Montera hjul på möblerna

Montera hjul på moblerna
Hjul är en fantastiskt smart uppfinning som gör stor skillnad. Genom att montera dem på inredning och möbler kan vi enkelt rulla och flytta runt exakt som vill. Ett bord med hjul kan också bli en snygg och smart liten köksö, hur smart är inte det?

4. Inredningstips på att ljusa upp med lite färg

Ljusa upp med lite färg

Som ni säkert redan vet så har färg en stor påverkan på ytan, mer än många tror. Därför är det extra viktigt att i ett mindre kök “förstora” rummet och ge en känsla av öppenhet. Detta görs på enklast sätt genom att måla om rummet i en ljusare färg. Om vitt blir för tråkigt finns det en massa nyanser som absolut kommer falla i din smak.

5. Skapa en barbänk

Skapa en barbank
Möjligheten att skapa sittplatser av befintliga kanter är ett alldeles utmärkt läge. Kanten på köksbänken, fönsterbrädan eller något annat liknande är enkelt och göra om till sittplats. Både snyggt och väldigt praktiskt.
Se fler roliga inspirationer och tips på kreativa kök hos sköna hem

Related Posts