Ekebergsmarmor: En del av två miljarder år gammal historia
Presenttips

Ekebergsmarmor: En del av två miljarder år gammal historia

Ekebergsmarmor – En del av två miljarder år gammal historia: Vi på Boldliving.se älskar ren skandinavisk inredning. Ett av våra varumärken som vi säljer i vår butik sticker ut ur mängden när det kommer till en lång historia bak i tiden. Det svenska varumärket Svensk Marmor är företag placerat i Örebro. Det startades upp av Josephine Kierkegaard och har idag blivit en känd favorit i många hem.

Alla deras produkter, som sträcker sig från små förvaringsaskar och glasunderlägg till sidobord och sängbord är tillverkade av svensk marmor. Denna vackra marmor kallas för Ekebergsmarmor (läs mer på Wikipedia) och har en lång historia bak i tiden. Närmare bestämt en två miljarder år gammal kärlekshistoria dold från omvärlden. Den härliga Ekebergsmarmorn är samma material som används när man byggt upp den Kungliga Dramatiska Teatern samt även golvet inne på det exklusiva Gran Hotel i Stockholm. Materialet är känt för sin geologiska ålder samt dess tålighet som är ojämförbar med andra yngre marmorsorter som många säkert känner till. Den klarar av att utsättas för det mesta och är extra tålig mot väta.

Vacker Ekebergsmarmor i hemmet

Tidlös, stolt och obekymrad hanterar den de makter som styr vår värld. Den tål helt enkelt allt från väder, vind, celebriteter och barnens saftkalas. Ekebergsmarmorn är en dolomitisk marmor som är ca två miljarder år gammal, vilket kan jämföras med den ibland mer kända Carraramarmorn som är ca tvåhundra miljoner år gammal. Svensk Marmors produkter är därför unika och användningsområdena många tack vare dess naturliga egenskaper, dess vattenbeständighet och dess geologiska ålder.

Svensk Marmor levererar bästa kvalitet

Svensk Marmor är varumärket som på ett nyskapande sätt tagit sig an Ekebergsmarmorn. Hjärtat och hjärnan bakom Svensk Marmors produkter är Josephine Kierkegaard. En ung kvinna som mejslat fram elegant och stilren design ur det allra hårdaste som svensk natur har att erbjuda. Hela tillverkningsprocessen, från marmorbrott till färdig produkt, sker i Sverige. Det är därför Svensk Marmor gör skäl för sitt namn. När du köper din inredning från Svensk Marmor så får du inte bara en gedigen och unik vara. Du köper en del av Sveriges historia.

Ni hittar alla deras produkter här på Boldliving.se. Är det någon ni saknar som ni sett hos någon annan butik? Då ser vi till att ta hem denna och ge er samma pris om inte lägre än där ni hittat den. Trevlig fortsättning!

Related Posts