Inspiration

5 tidlösa lampor till vardagsrummet – shoppa rummet

5 tidlösa lampor till vardagsrummet – shoppa rummet: Nu går vi mot ljusare tider och solen blir en stor del av belysningen på dagtid. Men när kvällen kommer kan det vara mysigt att tända upp med lite härlig inomhusbelysning. Vi på Roomly har listat fem tidlösa och klassiska lampor som passar utmärkt in i vardagsrummet. Självklart kan dessa lampor också passa perfekt in över matbordet, i sovrummet eller kanske i hallen. Det är du som bestämmer hur ditt hem ska se ut.

Härlig modern ljuskrona från Flos

5 tidlösa lampor till vardagsrummet - shoppa rummet - Boldliving.se
Flos är ett mycket känt varumärke som fokuserar främst på belysning. Denna takpendel från Flos är en mycket elegant takkrona med moderna inslag. Den finns i flera utföranden som mässing eller stål samt 50 eller 30 ljuskällor. Med sin stora design får den en välförtjänst plats i rummet och fyller med underbar mjukt ljus. Formgivare för denna taklampa är Gino Sarfatti och säljs såklart hos oss på Roomly.se. Ni hittar mer information om lampan via länkarna nedan.

Vertigo pendel från Petite Friture

5 tidlösa lampor till vardagsrummet - shoppa rummet - Boldliving.se
En annan underbar klassiker är Vertigo Pendel. Taklampan som ger rummet en personlighet. Vertigo från franska Petit Friture är formgiven av designern Constance Guisset är tillverkad i en superlätt glasfiber. Det är en lampa som skapar liv och rörelse i din inredning samt kastar häftiga skuggor underifrån. Ni hittar taklampor och just Vertigo hos oss i länkarna nedan.

Louis Poulsen AJ golvlampa

Aj tidlösa lampor
Bild från Pinterest.com
Här kommer en klassiker som många säkert känner igen. AJ golvlampa i trycksvarvat lackat stål, lampfot i gjuten zink med stativ av stålrör.
Arne Jacobsens lampserie från 1960 innehåller bordslampor, golvlampor och vägglampor i olika färger. Den ställbara skärmen har en asymmetrisk form som ger den dess karakteristiska ljusbild. Designspråkets unika kvaliteter har gjort denna lampa till en tidlös och modern klassiker.

Eos Vita fjäderlampa – tidlösa lampor

5 tidlösa lampor till vardagsrummet - shoppa rummet - Boldliving.se
Eos pendel från Vita, formgiven av Ravn Christensen. En romantisk lampa som är tillverkad för hand av tunt papper och 6000 dunfjädrar. Lampan är fantastisk vacker och elegant och ger ett mjukt och varmt sken. För att få lampan fluffig: blås fjädrarna med en hårtork. Kommer med sladd och upphäng i ett smidigt paket!
Fjädrarna är äkta fågeldun men ej från levande gäss. Citerat från leverantör: “Inga fjädrar tas från levande gäss. Fjädrarna är en biprodukt av livsmedelsindustrin. Så istället för att använda fjädrar för kuddar eller bränna dem, använder vi dem för fjäder-lampor”. Helt klart en av många fantastiskt tidlösa lampor.

Takpendeln Liv från Klong

5 tidlösa lampor till vardagsrummet - shoppa rummet - Boldliving.se
Liv takpendel från Klong är formgiven av Jonas Bohlin – och är redan en modern klassiker. Liv är tillverkad i tyll och stål och finns i ett par olika utföranden – bordlampa, golvlampa och taklampa i två olika storlekar. Jonas Bohlin har lång yrkeserfarenhet och är en av Sveriges mest välkända formgivare. Han har ritat många interiörer, möbler, lampor och lång rad andra produkter. Han har även hunnit med att verka som professor i Möbeldesign på Konstfack.

Related Posts