Inspiration

Homestyling: 5 knep när du stylar din bostad innan försäljning

Homestyling – 5 knep när du stylar din bostad innan försäljning: Nu är våren snart här. Efter några veckor med riktigt aprilväder så börjar solen och värmen ta plats. Hos oss på Roomly har vi under våren och sommaren en massa nytt att presentera. Vi har för drygt en vecka sen lanserat en ny sektion på sajten som fokuserar på snygga byggvaror online och material för att göra det lätt för dig som tänkt renovera eller bygga. Genom att samla inte bara samla Sveriges inredningsbutiker samlar vi nu också Sveriges byggvaruhus under ett tak. Det är två kategorier som vi tycker går bra hand i hand.
Men vi kommer att berätta mer om den ny sektionen senare. Idag vill vi bjuda på 5 smarta knep när du stylar din bostad innan försäljning. Kolla in våra 5 tips nedan och njut.

1. Se till att hålla samma färgton i hela rummet

Homestyling: 5 knep när du stylar din bostad innan försäljning - Boldliving.se
När det är dags för försäljning av ditt hem är det några punkter man ska tänka på vid homestyling. En av dessa är att se till att håller samma färgton och tema i hela rummet. Det ska vara en harmonisk ton som återkommer och ger känsla av välbalanserat och ett lugn. Det viktiga är att spekulanterna får en harmonisk helhet och större känsla av hemmet. Man kan tro att spekulanterna själva kan bygga sig en bild av hur det kan se ut men tyvärr är folk sämre på det än vad vi tror. Sen finns det ibland för ont om tid ifall det är mycket folk på visningen.

2. En ljus lägenhet säljer bättre – homestyling

Ett vanligt knep är också att göra bostaden mycket ljus. En ljus lägenhet brukar ofta vara lättare att sälja. Men här är det viktigt att man inte bara dekorerar och möblerar med vitt. Genom att göra bostaden ljusare lurar man ögat och får rummen att kännas större. Därför är färg en väldigt viktig del i din homestyling. Men se till att kombinera det vita med något grått, beige eller glad färg på exempelvis kuddar. Det krävs en hel del jobb för att få till en mysig känsla.

3. Se till att plocka bort onödiga prylar

Denna punkt brukar många mäklare också rekommendera. Vi vill att spekulanterna på visningen ska få en egen bild av hur det kan se ut där när dem flyttar in. Därför är det viktiga att det inte ligger framme för mycket prylar. Bord ska vara rena och endast dekoreras med det som behövs. Har du för mycket möbler som gör att framkomligheten blir svår, ta bort eller möblera om. Det är mycket viktigt att folk kan komma förbi, och för mycket möbler gör också rummet mindre. Göm undan i förrådet.

4. Bort med personliga saker

Som nämnt ovan är det viktigaste att spekulanterna får en egen bild av hur det kan vara och bo här. Därför är det också onödigt att ha framme en massa privata saker. Även om det kan kännas mer inbjudande så är inte spekulanterna intresserade av vem som bor där nu. Självklart man man behålla några enstaka saker framme men inte för mycket. Tänk känsla.

5. Mycket gröna växter

Homestyling: 5 knep när du stylar din bostad innan försäljning - Boldliving.se
Vi brukar ofta rekommendera att dekorera med växter. Växter ger en härlig känsla i hemmet och ska därför också användas vi en eventuell försäljning. Placera ut några vackra snittblommor i en snygg vas samt placera ut lite gröna växter i fönstret. En snygg kaktus kan också var en idé och placera på golvet eller i hörnet. Ett tips är att gå in på Hemnet eller annan bostadssajt och se hur andra gjort det innan. Lycka till!

Related Posts